ACUM:
20.00
Pop Star (continuare)
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La Prejmer se formează specialiști în agricultură și industria alimentară, cu burse lunare și totul asigurat. Înscrieri pentru clasele profesionale se fac până în 14 iulie (AUDIO)

Publicat: luni, 12 Iulie 2021 , ora 17.51
Colegiul are mai multe proiecte în derulare, așa încât sunt și elevi care merg să facă practică în diferite țări, a spus directorul din Prejmer, prof.dr. Flavius Foica

Festivalul Clătitelor, de la Prejmer, propune gurmanzilor, de Lăsata Secului, de Paște, tot soiul de clătite, care mai de care mai gustoase.

Dar sigur n-ați auzit de clătitele „Hai să chiulim”. Pe acestea, le fac elevii Colegiului pentru Agricultură și Industrie Alimentară „Țara Bârsei” Prejmer. Nu chiulesc din bucătărie și nici nu îndeamnă la așa ceva. Dar vă îndeamnă să le încercați, de veți avea drum prin zonă. La fel, cozonacul „Colegiu” sau plăcinta cu rubarbăr „Bursier”. Sunt doar câteva preparate pe care le învață cei din clasa de brutar patiser preparator produse făinoase. E cu învățământ profesional, cu bursă lunară de minim 200 de lei, cu loc în cămin sau transport asigurat și masă asemenea. Plus o meserie învățată, ce asigură un loc de muncă.


Se mai fac înscrieri, până în 14 iulie, pentru această specializare, care are 12 locuri. La fel, se fac înscrieri și pentru cea de horticultor, tot profesională, tot cu 12 locuri.


Nu e nevoie de Evaluare Națională, dar dacă va fi concurență, vor exista proceduri de selecție.


„Elevii beneficiază de practică în brutăria proprie a Colegiului. Pe piață este o meserie foarte bine cotată, bine plătită, iar agenții noștri economici, parteneri de practică, sunt dispuși să angajeze inclusiv pe perioada verii, din clasa a 9 – a. Deci, este nevoie din nou de meseriași în acest segment - un segment plăcut, curat, în care închipuiți-vă doar mirosul de cozonac copt”,
după cum a spus directorul Colegiului din Prejmer, prof.dr. Flavius Foica.


Colegiul prejmerean mai are locuri și la clasa a IX-a de liceu: 24 pentru tehnician în activități economice, 12 pentru tehnician veterinar și 12 pentru tehnician în agricultură.

Colegiul are și singura specializare de piscicultor din țară, pentru care, de asemenea, perioada de înscrieri este deschisă până în 14 iulie (detalii aici).

Colegiul „Țara Bârsei” Prejmer este singurul liceu agricol din județul Brașov.

Adina Chirvasă