ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un milion de lei din bugetul județului pentru reparații în biserici (AUDIO)

Publicat: vineri, 30 Iulie 2021 , ora 15.30
Vicepreședintele CJ Brașov, Șerban Todorică

Peste 100 de lăcașe de cult din județul Brașov vor beneficia, anul acesta, de sume cuprinse între 7.000 și 15.000 de lei de la bugetul județean, pentru reparații și amenajări urgente sau continuarea lucrărilor de construcție ori pictură bisericească.

Plenul Consiliului Județean Brașov a aprobat, în ședința ordinară de astăzi, atribuirea sumelor pe Ghidul de Finanțare pentru unitățile de cult, al cărui buget total se ridică, în 2021, la 1 milion de lei (audio atașat).

Printre lăcașele de cult care vor beneficia de bani din bugetul județului se numără și Biserica Sf. Nicolae din Șcheii Brașovului, căreia i-a fost alocată suma de 21.000 de lei pentru amenajarea și modernizarea muzeului pe care îl administrează.


Conform Ghidului de finanțare, unitățile de cult care beneficiază de acest sprijin trebuie să finalizeze lucrările și să prezinte documente justificative până în 15 noiembrie.Camelia Vlad