ACUM:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mâine este ședința de repartizare a posturilor pentru dascălii care au luat peste 7 la concursul de titularizare. La Școala 1

Publicat: marți, 3 August 2021 , ora 13.34

Candidații care au obținut minim nota 7 la proba scrisă a concursului de titularizare din această sesiune, sunt așteptați, în 4 august, la ședința de repartizare a posturilor. Centrul de repartizare este Școala Gimnazială nr. 1.


În sala în care se desfășoară ședința de repartizare se va respecta distanțarea fizică de minim 2 m între persoane, conform marcajelor existente, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov.


La Brașov, la proba scrisă, înaintea rezolvării contestațiilor, 345 de candidați au luat note între 7 și 10.00. Teoretic, aceștia se pot titulariza, dar, în județ, nu există decât 173 de posturi titularizabile, cu angajare pe perioadă nedeterminată. Dacă nu obțin o catedră titularizabilă, candidații cu note mari la proba scrisă vor ocupa un post cu angajare pe perioadă determinată și vor trebui să susțină, din nou, examenul scris, într-o următoare sesiune. Practic, ei vor fi încadrați ca suplinitori, la fel ca și candidații care au obținut note între 5,00 și 6,99 și care vor putea ocupa doar un post cu angajare pe perioadă determinată.


În Brașov, candidați cu note între 5 și 6,99 sunt, înaintea rezolvării contestațiilor, 295. Posturi cu angajare pe perioadă determinată sunt 539, plus 1223 de fracții de normă, care, combinate, pot forma catedre întregi, dar, cei care le ocupă tot suplinitori vor fi. Posturile pentru suplinitori vor fi repartizate într-o altă ședință publică.

Pe de altă parte, astăzi, Ministerul Educației trebui să afișeze rezultatele finale la proba scrisă a concursului de Titularizare, după rezolvarea contestațiilor. Deocamdată, acestea nu au fost publicate.

Adina Chirvasă