ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primăria, iluminată special, vineri seara, pentru a marca momentul când Republica Moldova și-a declarat independența față de URSS

Publicat: vineri, 27 August 2021 , ora 15.42
Literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei vor fi iluminate, în această seară, în culorile tricolorului, pentru a marca momentul la care Republica Moldova și-a declarat independența față de URSS.


La 27 august 1991, Republica Moldova și-a declarat independența față de URSS, prin Declarația de Independență a Republicii Moldova, adoptată de către Parlamentul Republicii Moldova. Documentul face referire la «istoria milenară» și «statalitatea neîntreruptă» a românilor de la est de Prut în spațiul istoric și etnic al etnogenezei acestora, și consacră, pentru spațiul de la est de Prut, limba română.Actul fondator al Republicii Moldova din 27 august 1991 este marcat în fiece an ca Ziua Națională a Republicii Moldova sau Ziua Independenței. Declarația a fost adoptată și semnată de 278 deputați în parlament la 27 august 1991. Actul original a ars în timpul protestelor din 2009 la Chișinău, dar un document identic a fost restaurat în 2010. Guvernul României recunoaște independența Republicii Moldova la doar cîteva ore după proclamarea independenței, România fiind primul stat care a recunoscut independența și suveranitatea Republicii Moldova. Republica Moldova a obținut recunoașterea internațională oficială a statalității la 2 martie 1992, când a obținut statutul de membru al ONU” se arată într-un comunicat al Primăriei Brașov.


Potrivit autorităților, comunitatea românilor din Basarabia este tot mai numeroasă la Brașov, în ultimii ani, iar circa 300 de antreprenori basarabeni, din diverse domenii, își desfășoară la acest moment activitatea aici, în diverse domenii cum ar fi: construcții, HoReCa, medicină sau comerț.


Radio România Brașov FM