ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 150 de case și mai multe străzi inundate, la Stupini. Echipajele ISU continuă intervențiile de evacuare a apei (VIDEO)

Publicat: luni, 30 August 2021 , ora 10.55
Ploaia abundentă care a căzut peste Brașov în noaptea de sâmbătă spre duminică a făcut prăpăd în cartierul Stupini.


La o primă estimare a autorităților, peste 150 de case și anexe gospodărești, inclusiv beciuri, 2 km de străzi si 32 de fântâni, au fost inundate.


În doar câteva ore, a plouat cât pentru două luni, iar apa a ajuns și la un metru și jumătate. Din această cauză, debitul a crescut foarte mult, iar digul care proteja cartierul s-a surpat. Precipitațiile care s-au acumulat în zona de colectare a bazinului Ghimbășelului au fost de peste 130 l/mp, a precizat Laszlo Barbas, director la Apele Române.


La fața locului a fost prezent și primarul Brașovului, Allen Coliban (info aici).


Jandarmii, pompierii și voluntarii au umplut sute de saci cu nisip pentru a consolida malul Ghimbășelului.

Acum oamenii așteaptă ca apele să se retragă, pentru a mai putea salva ceva din agoniseala de-o viață. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brașov, maiorul Ciprian Sfreja, echipajele intervin în continuare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării și drumuri din cartierul brașovean, cu un număr de 25 de pompieri și 10 motopompe.


Mai multe informații despre acest subiect, aici: ISU intervine în cartierul Stupini


Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: amator / Viorel Mihai
Radio România Brașov FM