ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

DSP-ul are, din 1 septembrie, director nou

Publicat: luni, 30 August 2021 , ora 14.23

După aproximativ 500 zile în fruntea Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau își încheie mandatul, ce va fi preluat, în schimb, de dr. Claudia Bularca.


Motivele pentru care dr Neculau renunță la funcția de director – preluată în aprilie 2020, sunt de natură personală și țin de sfera profesională.

“Eu sunt un profesionist, sunt medic și am înțeles în acest an că locul meu este lângă pacient. Îmi doresc să mă întorc acolo. Alegerea de a fi la conducerea unei instituții publice, de a-ți asuma un rol administrativ, te îndepărtează de practica medicală. A-mi asuma și de acum încolo un rol administrativ mă îndepărtează semnificativ de practică și nu sunt pregătită să accept acest lucru - sunt într-un moment în care îmi doresc încă să profesez”, a spus dr. Andrea Neculau.

Dr. Andrea Neculau este medic de familie și, de altfel, și președinte al Asociației medicilor de familie. După un an și patru luni la conducerea DSP, aceasta spune că plusurile pe care le-a adus în instituție țin de completarea schemei de personal cu profesioniști, de crearea unei echipe, dar și de informatizarea DSP-ului. Chiar dacă pleacă din funcția de director, dr. Andrea Neculau a precizat că va rămâne voluntar.


Noul director interimar al DSP Brașov, dr. Claudia Bularca, își va prelua funcția din 1 septembrie, pentru care are delegare până în 31 decembrie. Strategia noului director se va axa pe comunicare:

“Mai ales în această perioadă de pandemie trebuie să existe comunicare foarte bună, ca lumea să poată să fie conștientă că prin vaccinare putem să învingem această pandemie”, a spus dr. Claudia Bularca.

Dr. Claudia Bularca a mai activat în DSP Brașov, fiind purtător de cuvânt în perioada 2016-2018. Ulterior a lucrat în Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brașov.

Adina Chirvasă