ACUM:
20.00
Pop Star (continuare)
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Filme românești, în Cetatea Feldioara, în acest weekend

Publicat: vineri, 3 Septembrie 2021 , ora 14.36

Cinefilii din județul Brașov au motive de bucurie la finalul acestei săptămâni.


În Cetatea Feldioara va avea loc, de astăzi până pe 5 septembrie, prima ediție a festivalului de film de istorie, tradiții și cultură "FilmeDar".

În deschidere este Pădurea Spânzuraților. Încercăm să îi ajutăm și pe cei care dau bacul, între altele, ca să descopere un film realmente cult, unul care a luat premiul pentru regie la Cannes. După aceea, avem 2 filme ale lui Ion Popescu-Gopo, pentru copii - Maria Mirabela și Harap Alb”, a spus ambasadoarea evenimentului, Irina Margareta Nistor.

Sâmbăta seara va rula pelicula din 1982, regizată de Sergiu Nicolaescu, Capcana Mercenarilor. Actrița Ileana Popovici, unul dintre personajele principale din acest film va fi și ea prezentă la Feldioara.

“M-am bucurat că s-au gândit să aleagă filmul Capcana Mercenarilor la care am făcut și ilustrația muzicală. Am să povestesc celor care vor veni multe lucruri despre film și despre lumea filmului în general”, a precizat Ileana Popovici.

Primăria Feldioara a asigurat buna desfășurare a evenimentului.“Mă bucură în primul rând că la Feldioara s-a reabilitat cetatea, iar după ce am reabilitat-o ne-am dorit ca la Feldioara să fie evenimente. Este un cadru superb - să vezi niște filme românești în cetate, mai ales că două dintre ele s-au filmat chiar la Cetatea din Feldioara și la Rotbav”,
a spus primarul Sorin Taus.

Consiliul Județean a finanțat cu 15.000 de lei acest festival. În primele 8 luni ale anului, Cetatea Feldioara a avut 12.000 de vizitatori.

Radio România Brașov FM