ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BRAȘOV. Ai transport public în comun gratuit dacă reciclezi la Petrică!

Publicat: luni, 6 Septembrie 2021 , ora 13.50

Brașovenii au ocazia să recicleze peturi, doze sau sticle în schimbul unor tichete care le oferă posibilitatea utilizării gratuite a transportului în comun.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a precizat: "De astăzi, în cadrul Forumului Orașelor Verzi, în Livada Poștei a fost pus în funcțiune Petrică. Petrică este un sistem de colectare a deșeurilor reciclabile - aici vorbim de peturi, sticlă sau doze de aluminiu - care, în schimbul acestor deșeuri, le oferă brașovenilor și turiștilor bilete pentru transportul în comun"

Cei care introduc în aparatul botezat "Petrică", de la capătul de linie al RAT BV din Livada Poștei, un astfel de ambalaj reciclabil primesc, la schimb, un tichet. 10 astfel de tichete pot fi schimbate la chioșcurile RAT BV contra unui bilet cu două călătorii.

Reprezentantul Serviciului de salubrizare în Brașov, Adrian Stambeta, a adăugat: "Cetățeanul vine cu un deșeu de ambalaj, îl introduce în aparat, primește un tichet. La 10 tichete se duce și le schimbă într-un bilet cu două călătorii"


Încântați de idee sunt chiar și brașovenii care nu folosesc, de obicei, transportul în comun. (Atașat audio cu opiniile brașovenilor)

Ideea a fost pusă în aplicare în chiar prima zi a Forumului Orașelor Verzi, care se desfășoară la Brașov între 6 și 12 septembrie.
Sorin Țârcă