ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pregăriri pentru mutarea Spitalului de Pneumo Brașov la "Mârzescu"

Publicat: joi, 16 Septembrie 2021 , ora 18.50

Conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov pregătește terenul pentru mutarea instituției din actualul sediu, situat la Stejeriș, în clădirea fostului spital Mârzescu. Astfel, sunt în desfășurare procedurile de achiziție a lucrărilor de reparații și igienizări, precum și activitățile de amenajare a blocului alimentar, potrivit unui comunicat transmis din partea consiliului Județean Brașov.

De menționat este faptul că serviciul alimentar al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie nu a fost externalizat, datorită specificității bolilor tratate în această unitate sanitară.

"În cazul bolilor infectocontagioase în general și al tuberculozei în particular, fiind vorba de boli consumptive, pentru obținerea succesului terapeutic este necesar ca tratamentul medicamentos să fie completat cu un regim de viață adaptat afecțiunii respective și, mai ales, cu un regim alimentar corespunzător. De aceea, regimurile alimentare zilnice prescrise de medic fiecărui bolnav sunt planificate și abordate diferit, în funcție de caz, stadiu de evoluție și terapie. În acest context, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov serviciile de bucătărie nu au fost externalizate și, odată cu mutarea la Mârzescu, blocul alimentar va fi complet refăcut atât din punctul de vedere al amenajării sectoarelor din care este compus, cât și din punctul de vedere al dotării cu utilajele și agregatele necesare procesării alimentelor", a explicat managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, dr. Dan Moraru.

Pentru realizarea noului bloc alimentar, Consiliul Județean Brașov a alocat spitalului suma de 121.988 lei din care au fost achiziționate utilajele necesare. Este vorba despre mașină de gătit profesională tip sobă, hotă profesională cu motor extern, cuptor gastronomic electric cu convecție și aburi, spălător din inox cu cuvă mare și picurător.

În perioada imediat următoare, prin alocarea sumei de 110.000 lei se vor efectua lucrările de amenajare a sectoarelor din care este compus blocul alimentar, respectiv: recepția și depozitarea produselor alimentare neprelucrate, spații pentru prelucrări primare și spații pentru prelucrări finale, loc pentru depozitarea alimentelor pentru o zi, oficiu de distribuție, control dietetic și anexe pentru personal.

"Prin realizarea blocului alimentar, îndeplinim unul din obiectivele specifice cuprinse în Planul de dezvoltare a Spitalului, respectiv creșterea capacității de a furniza servicii publice de sănătate de o calitate crescută și îmbunătățirea serviciilor nemedicale - gospodărești, în scopul de a crește gradul de satisfacție al pacienților în raport cu serviciile furnizate de spitalul nostru", a menționat managerul spitalului, dr. Dan Moraru.

Bugetul total alocat de administrația județeană Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov în acest an este de 4.039.000 lei.

"În momentul în care Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie se va muta în sediul de la Mârzescu, vom avea o instituție sanitară modernă, în care condițiile de desfășurare a actului medical și de cazare a pacienților vor fi la nivelul cerințelor actuale în domeniu. Până acum nu am putut face niciun fel de investiții majore în clădirile acestui spital, deoarece ele nu ne aparțineau. Mă bucură faptul că în curând Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov va dispune nu doar de un colectiv medical bine pregătit și mereu gata să răspundă nevoilor pacienților, ci și de un sediu propriu, pe care să-l putem îmbunătăți în funcție de necesități. Clădirea Mârzescu va fi un sediu temporar, având în vedere că alături de municipalitatea brașoveană vom face demersurile necesare construirii unei clădiri noi, moderne și adaptate vremurilor actuale, în care să funcționeze viitorul Spital Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie", a menționat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Radio România Brașov FM