ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Hălchiu, prima localitate din județul Brașov în care este verificat certificatul verde Covid-19

Publicat: luni, 20 Septembrie 2021 , ora 18.53

Certificatul verde Covid a devenit obligatoriu, începâd de azi, pentru accesul la anumite activități, în orice localitate în care rata de infectare este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori.


Documentul, care poate fi verificat doar prin scanarea codului QR, atestă vaccinarea, testarea recentă sau trecerea prin boală și este obligatoriu la spectacole, cinema, competiții sportive, nunți sau botezuri. Excepție fac doar copiii mai mici de șase ani.


În județul Brașov, comuna Hălchiu este obligată să aplice restricțiile impuse de autoritățile sanitare, întrucât incidența raportată luni a fost de 3.92.

„La nivelul localității, în prima etapă, am luat măsurile necesare la școală. De mâine, continuăm verificările la agenții economici, pentru ca aceștia să ia măsurile corespunzătoare. Vom intra în fiecare magazin, să ne asigurăm că se va intra cu mască, iar la localuri încercăm să vorbim cu patronii, să fie atenți și să îi verifice pe clienți dacă sunt vaccinați sau dacă au un test Covid negativ”, a explicat primarul localității, Ioan Gârbacea.

În acest scenariu, activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00. Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.


Scanarea codului QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind Covid-19 este posibilă prin aplicația mobilă "Check DCC", pentru verificarea autenticității, valabilității și integrității certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.

Camelia Vlad