ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din mall, au plecat cu o copie a Scrisorii lui Neacșu din Câmpulung. Tipărită de ei

Publicat: miercuri, 22 Septembrie 2021 , ora 19.42
Pentru copii, activitatea a fost mai mult decât inedită

Au scos „tiparnița” din muzeu și au dus-o la mall, unde au testat-o copiii, într-un atelier interactiv de tipărire. Vorbim despre o replică a vechiului instrument, la care copiii și-au putut face și propriul suvenir – o copie după Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung.


Atelierul a deschis, practic, seria evenimentelor din proiectul „De la Diaconul Coresi la poetul Ștefan Baciu”, inițiat de Muzeul Casa Mureșenilor.

“Un element inedit, în cadrul unui mall, dar care nu este întâmplător, dat fiind că acest cartier poartă numele lui Coresi. În cadrul unui program cultural, realizat în parteneriat cu Muzeul Municipal din Câmpulung, au fost făcute 2 astfel de replici. Una dintre ele a ajuns și la noi. Toate sunt legate de momentul celebrării a 500 de ani de existență a celui mai vechi document scris în limba română, document păstrat la Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Brașov. Este, așa cum se știe «Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung»”, a precizat muzeograful Cristina Seitz.

Pentru copii, activitatea a fost mai mult decât inedită (audio atașat).

În total, proiectul „De la Diaconul Coresi la poetul Ștefan Baciu” va avea 24 de evenimente, săptămânal, până în noiembrie. Vor fi atât ateliere de tipărire, cât și de scriere creativă sau concerte. Participarea la ateliere este gratuită, dar cu înscriere prealabilă.
Adina Chirvasă