ACUM:
12.00
Radiojurnal
Urmează:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Apoi:
13.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Județul Brașov, fruntaș în Regiunea Centru la numărul de turiști

Publicat: luni, 27 Septembrie 2021 , ora 8.45
Județul Brașov a fost și în prima parte a acestui an, cel mai atractiv din Regiunea Centru.


Potrivit datelor oferite de Direcția Județeană de statistică, anul acesta, Brașovul s-a menținut pe locul 1 în regiunea centru, ca număr de turiști, însă s-a clasat pe locul 2 la nivel național, după județul Constanța.


Din ianuarie până în iulie au sosit, la Brașov, peste 530.000 de oaspeți. Numai în iulie, județul nostru a fost vizitat de peste 100.000 de persoane, cu aproape 80% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.


Cei mai mulți dintre cei care au ales Brașovul ca destinație de vacanță au fost români, însă peste 10 procente din totalul turiștilor au fost străini, veniți din țări precum Germania, Franța sau Israel, dar și din asia și din Statele Unite ale Americii.


Cei mai mulți dintre oaspeții sosiți la Brașov, în acest an, s-au cazat în pensiunile agroturistice și în cabanele de la munte, dar în topul preferințelor s-au aflat și hotelurile de patru stele din Poiana Brașov.

Monica Neacșu