ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nereguli în piețele din municipiul Brașov

Publicat: marți, 12 Octombrie 2021 , ora 17.23

În urma reclamațiilor primite de brașovenii tot mai nemulțumiți de activitatea din piețele municipiului Brașov, primarul Allen Coliban, împreună cu viceprimarul Flavia Boghiu și Poliția Locală au efectuat, în luna septembrie, mai multe controale care au vizat relația dintre comercianți și clienți.


Au fost depistate mai multe nereguli, în urma cărora au fost date 58 de sancțiuni, 5 dintre acestea pentru angajații Serviciului de Administrare Piețe.


În primul rând am găsit comercianți care nu achitase taxa pentru ocuparea tarabei, deși își vindeau produsele în piață. În alte cazuri, deși în autorizație apăreau anumite fructe și legume, situația din teren, situația reală, era diferită. Pe lângă aceste probleme, mai ales în piețele Dacia și Astra, am constatat că foarte mulți comercianți își vindeau produsele direct pe trotuar, sabotând, practic, sistemul public de piețe. În plus, au fost găsite sume de bani încasate de către Administrația Piețelor fără emiterea de chitanțe (...) Suntem în procesul de eficientizare și de îmbunătățire a activității din piețe. Vom continua toate aceste acțiuni și în săptămânile următoare”, a explicat primarul Allen Coliban.

Una dintre primele măsuri dispuse a fost ca, până la analizarea activității fiecărui angajat, să existe o rotație periodică a șefilor de piețe, pentru pentru a evita stabilirea unor relații de favoritism cu producătorii sau comercianții.


Totodată, se va încearca facilitarea accesului în piețe pentru producătorii autentici și autohtoni.


De asemenea, toți agenții economici din piețe vor fi monitorizați, atât de administrația piețelor, cât și de poliția locală, pentru a respecta prevederile legale privind utilizarea casei de marcat.

Radio România Brașov FM