ACUM:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Inconștiență sau curaj?

Publicat: miercuri, 13 Octombrie 2021 , ora 7.26

Reprezentanții unui restaurant din Brașov, situat pe strada George Barițiu, au anunțat că sunt dispuși să servească și persoanele nevaccinate anti COVID-19. Asta deși legea le interzice. Și-au asumat foarte probabilele amenzi și chiar închiderea localului. Asta pentru că nu vor să discrimineze pe nimeni. În doar 3 zile, mesajul lor postat pe o rețea de socializare a fost distribuit de peste 21.000 de ori, a adunat 18.000 de aprecieri și peste 3500 de comentarii.  Administratorul localului, Radu Jitaru, ne-a explicat de ce a luat această decizie.

„Pur și simplu nu pot accepta să refuz un om pe criterii de vaccinare. Consider că este o amenințare grosolană să condiționezi accesul pe acest criteriu. Oricum cine se știe vulnerabil sigur se păzește, sau cel puțin așa ar trebui să facă, să stea mai departe”, a spus proprietarul restaurantului.

Radu Jitaru a anunțat că a avut parte, deja, de primele controale. „Duminică seara au venit niște agenți pe la opt seara și ne-au solicitat să dăm afișul jos. Nu-l dăm. Considerăm că este de bun simț să-l păstrăm. Să-l punem în practică. Și când ne vor închide, îl ținem acolo”, a mai spus Radu Jitaru.

Părerile sunt însă împărțite.

„Sincer ideea mi se pare oricum ok pentru că dacă alegi să te vaccinezi tot ce faci e să te protejezi pe tine. Indiferent dacă ești vaccinat sau nu ești purtător de virus dacă îl ai deci nu prea are sens să-i discriminezi pe cei care nu sunt vaccinați”, a spus un brașovean. „Își respectă așa de mult clienții, încât aleg să nu îi protejeze. Nu știu dacă e mișcare de marketing sau pur și simplu goana după bani. Realitatea e că dacă un vaccinat care este infectat stă lângă un nevaccinat, poate transmite mai departe virusul către nevaccinat , care poatea ajunge în spital cu problem grave. De bun simț ar fi fost să îndemne la responsabilitate, iar prin afișul asta mi se pare că fac excat opusul”, este părerea lui Alex. „Ideea este foarte bună. Dacă spui că nu-i accepți pe cei care nu au certificat, e ca și cum ți-ai tăia ție din profit, adică o idee foarte proastă. Acum că știu de acest local am să vin aici împreună cu prietenii mei nevaccinați”, a spus și Vlad.

Administratorii care primesc în restaurantele lor persoane nevaccinate anti COVID-19 riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei. Și clienții care sunt prinși în interiorul localurilor fără dovada vaccinării sau a trecerii prin boală pot primi o amendă de la 1.000 la 5.000 de lei

Radio România Brașov FM