ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lasă-mi, toamnă, pomii verzi...

Publicat: marți, 19 Octombrie 2021 , ora 16.59

Parcul Gheorghe Dima, în apropierea Colegiului Național „Andrei Șaguna”. Aleile străjuite de castani - și de o parte și de alta - sunt plină de frunze și de coji de castane. Plus castane. Te împiedici în ele la tot pasul.


Însă, reprezintă o mărturie a unei toamne în toată legea, ne-a spus o domnișoară:

Sincer, îmi place pentru că îți redă o senzație de toamnă. Sunt țări europene în care am văzut că strâng aceste frunze și e foarte curat, dar nu simți atmosfera asta de toamnă. Pe mine personal nu mă deranjează, chiar îmi place”.

Alți brașoveni, ceva mai puțin romantici și mult mai pragmatici, nu apreciază decorul, în care zic ei, ar trebui să intre mătura:

Nu prea arată bine, dar dacă asta e ordinea în România asta a noastră, ce să zicem? Ar trebui măturat să arate frumos. Păcat de orașul asta, e din ce în ce mai multă mizerie peste tot, asta e adevărul”, ne-a declarat un trecător.

Nu nu e frumos, nu e bine. Chiar mă uitam că unde sunt copacii e mai mult, dar nu e frumos, nu e bine. Ar trebui măturat o dată pe zi. În perioada asta va fi tot mai rău, tot mai multe frunze și castane. Ar trebui luate niște măsuri, ne-a spus alt brașovean.

Iar dacă parcul Gheorghe Dima este ceva mai departe de ochii Primăriei, Parcul Central este chiar sub nasul ei. Tot cu frunziș răsfirat pe asfalt.


Există un program pe care cetățenii îl pot consulta pe abc.brasovcity.ro, cei de la salubrizare sunt monitorizați de către inspectorii Primăriei pentru respectarea acestui program. Trebuie, în același timp, să acceptăm că este toamnă, este greu să ții pasul cu frunzele care cad, este absurd să credem că pe fiecare stradă există cineva care, de 4-5 ori pe zi, mătură aceste frunze, dar programul de întreținere străzi este în vigoare și, în paralel, se desfășoară și campania de curățenie de toamnă”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Și în interiorul cartierelor este frunziș adunat pe asfalt. Pe trotuarele de la arterele principale ale orașului, frunzele sunt măturate constant.

Adina Chirvasă