ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De la bănci smart la stații de călători inteligente, la Ghimbav

Publicat: vineri, 22 Octombrie 2021 , ora 15.23

Aproape 7.000 de persoane au interacționat cu băncile smart din orașul Ghimbav în ultima săptămână, a precizat, joi, edilul Ionel Fliundra, informează AGERPRES.

Primarul Ghimbavului a menționat că următorul pas în a transforma orașul într-unul smart este realizarea unor stații de călători inteligente. Potrivit edilului, studiul de fezabilitate pentru cele 12 stațiile inteligente de călători - care ar urma să fie dotate cu casete luminoase pentru publicitate stradală, wi-fi, iluminare cu led-uri, panouri touchscreen cu funcție de căutare a rutei de călătorie, prize usb pentru încărcarea telefoanelor mobile, platforme de parcare a bicicletelor și inclusiv stații de încărcare pentru vehicule de dimensiuni mai mici - a fost recent finalizat, astfel că acestea ar putea fi parte integrantă din oraș până la sfârșitul anului, cel mai târziu începutul celui viitor.


Cele două bănci smart, inaugurate săptămâna trecută, sunt alimentate cu energie solară și dispun de multiple funcționalități, cum ar fi încărcare pentru dispozitivele mobile, iluminat ambiental, internet wi-fi, precum și senzor de mediu. Acestea au costat aproximativ 4.000 de euro bucata (detalii aici).


Potrivit edilului din Ghimbav, în perioada următoare vor fi amplasate în oraș inclusiv panouri electrice cu inscripții care să atragă atenția cetățenilor să respecte mobilierul urban din oraș.

Radio România Brașov FM