ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nou proiect digital la Filarmonica Brașov. Amplify Concerts combină muzica ușoară cu cea simfonică (AUDIO)

Publicat: joi, 18 Noiembrie 2021 , ora 12.11
Interviu cu Ioan-Dragoș Dimitriu la Radio România Brașov FM

Concerte online, alături de artiști de renume din lumea muzicii ușoare românești. Este ceea ce pregătește Filarmonica Brașov, pentru melomani, în următoarea perioadă.

Instituția de cultură brașoveană va realiza o serie de înregistrări video, alături de artiști rock, pop sau jazz, care vor fi invitați să interpreteze piese din repertoriul lor alături de membrii orchestrei Filarmonicii.


Primul concert al seriei a fost deja înregistrat și i-a avut ca protagoniști pe cei din formația Vița de Vie, alături de orchestra Filarmonicii, sub bagheta maestrului Cristian Oroșanu.

Mergem pe ideea unui proiect pe care l-am văzut și în America, în care trupe cunoscute sau artiști cunoscuți realizează niște înregistrări mai mult acustice, într-un cadru intim - cum ar fi o bibliotecă sau o sufragerie - și donează aceste evenimente către o cauză. Noi am creat un cadru intim în Sala Patria, pe scena noastră. Cu ce diferă proiectul nostru este că noi aducem și orchestra alături de aceste formații. (...) Avem o discuție de principiu cu anumite cinematografe din țară, să ruleze mici clipuri ale Filarmonicii Brașov înainte de începerea filmului. Am lansat deja toate canalele Amplify Concerts pe Youtube, pe Facebook, pe Instagram. Avem inclusiv o pagină pe filarmonicabrasov.ro. În curând vor fi încărcate tot mai multe materiale”, a precizat managerul Filarmonicii Brașov, Ioan-Dragoș Dimitriu, la emisiunea Pulsul Zilei de la Radio România Brașov FM (audio atașat).


Mai multe detalii, pe amplifyconcerts.com.


Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Radio România Brașov FM