ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Maratonul de poezie al Facultății de Litere Brașov, vineri

Publicat: marți, 23 Noiembrie 2021 , ora 20.43

7 ore de poezie, tineri și profesori care citesc, un invitat special. Pe scurt, Maratonul de poezie al Facultății de Litere din Brașov, care, în acest an, ajunge la ediția 21 și revine în format fizic, după ediția online de anul trecut. Vineri, 26 noiembrie, începând de la orele 14.00.

“Maratonul de poezie de la Facultatea de Litere a fost creat, în urmă cu 21 de ani, de Andrei Bodiu, poetul, profesorul și prietenul nostru, dispărut prea repede, și în momentul acela a fost o idee revoluționară. Adică, lecturi colective aproape că nu se făceau în România. De atunci, toată lumea organizează astfel de evenimente dar noi credem că al nostru e cu adevărat special, pentru că cei mai buni studenți care scriu poezie, absolvenți, profesori, oamenii din jurul facultății vin și citesc aici”, a spus decanul Facultății de Litere Brașov, conf. Univ. dr. Adrian Lăcătuș.

Tradiția non-stopului poetic este și invitatul special ce va citi poezie. Anul acesta este vorba despre Simona Popescu.

“Simona Popescu este și nu este brașoveancă, pentru că este una dintre poetele membre în Școala de la Brașov sau Grupul de la Brașov, alături de Caius Dobrescu, Andrei Bodiu și Marius Oprea, așa că ea cumva revine acasă, deși nu mai locuiește și nu mai lucrează în Brașov de câteva decenii”,
a adăugat Adrian Lăcătuș.

Evenimentul va avea loc în Corpul T, Sala „Gheorghe Crăciun”, iar intrarea publicului larg va fi cu certificatul verde.


Maratonul de poezie era, prin tradiție, evenimentul care încheia Festivalul Etnovember, care și-a întrerupt tradiția în pandemie.

Adina Chirvasă