ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașov este primul care folosește energie provenită din surse regenerabile în instituțiile subordonate

Publicat: luni, 6 Decembrie 2021 , ora 17.00

Școlile din oraș, iluminatul public și semaforizarea, precum și instituțiile publice și de cultură aparținând Municipalității au trecut pe consum de energie electrică verde 100%. 75 de instituții, cu un total de 525 de puncte de consum.

Cel puțin așa afirmă reprezentanții Primăriei, care spun că municipiul Brașov este primul care folosește energie provenită din surse regenerabile în instituțiile subordonate.

,,Brașovul își propune să ajungă Capitala Verde a României, iar pentru aceasta este foarte importantă atitudinea pe care o arătăm față de sustenabilitate. Sustenabilitatea se transpune inclusiv în zona energiei și a curentului electric pe care îl consumăm pentru toate instituțiile publice din oraș. Vă pot anunța că Brașovul este primul municipiu care are energie 100% regenerabilă pentru următorul an. Am reușit acest lucru pentru toate unitățile de învățământ, pentru toate instituțiile subordonate, pentru tot consumul de curent pentru iluminatul public sau pentru domeniul schiabil și facem acest lucru în urma unei negocieri reușite cu furnizorul, o negociere care nu se transpune în tarife majorate pentru a avea doar energie verde”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Potrivit municipalității, singura autoritate care beneficiază în totalitate de energie verde este administrația prezidențială.

Adina Chirvasă