ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Închisoare cu suspendare pentru fostul primar de la Cristian. Încă două condamnări în același dosar

Publicat: vineri, 10 Decembrie 2021 , ora 10.10

Fostul primar de la Cristian, un om de afaceri și un funcționar public au fost condamnați definitiv de instanță la închisoare. Aceștia sunt acuzați de infracțiuni de corupție, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.


Persoanele condamnate de magistrați sunt fostul primar din Cristian, Dragoș Serafim, Ionică Anuțoiu, membru în Biroul Național ALDE și vicepreședinte, precum și un funcționar public al Primăriei Cristian, Becheanu Botaș George. 

Cea mai mare pedeapsă o are Ionică Anuțoiu, de 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Asta pentru că a încălcat legea în perioada de probă de la o altă condamnare. Într-un alt dosar, el este judecat pentru lovituri cauzatoare de moarte și a primit o condamnare de 4 ani de închisoare cu suspendare. Astfel că pedepsa finală a fost contopită. În acel dosar, omul de afaceri își susține, în continuare, nevinovăția. 

Fostul primar de la Cristian, Dragoș Serafim, a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. Este acuzat de fals intelectual, abuz în serviciu și uzurparea funcției. 

Funcționarul public Becheanu Botaș George a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. 

Decizia instanței este definitivă.

Radio România Brașov FM