ACUM:
18.00
Buletin de știri
Urmează:
18.05
Sens unic (continuare)
Apoi:
19.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Percheziții la samsarii de mașini aduse din străinătate

Publicat: marți, 14 Decembrie 2021 , ora 13.30

60 de mandate de percheziție sunt puse în aplicare astăzi, la comercianți de mașini second-hand din 12 localități, printre care și Brașov, au anunțat polițiștii de la Inspectoratul General. Asupra comercianților planează suspiciunea că, în perioada iulie 2019 - martie 2020, ar fi vândut pe piața internă mii de astfel de autoturisme.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2019 - martie 2020, persoanele bănuite ar fi comercializat, pe piața internă, aproximativ 3.000 de autoturisme second-hand, achiziționate din spațiul intracomunitar, prin intermediul unor societăți comerciale, fără ca operațiunile respective să fie înregistrate, în mod corect, în evidențele contabile și fiscale ale acestora. Vehiculele second - hand achiziționate de la furnizorii intracomunitari ar fi fost aduse în țară și comercializate, prin intermediul unor site-uri specializate, către diverse persoane interesate, cu eludarea obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, iar sumele obținute, în mod ilicit, ar fi fost integrate într-un circuit financiar aparent legal. În perioada 2019 - 2020, ar fi fost întocmite mai multe contracte de creditare sau cesiune, fictive, prezentate unor instituții și operatori economici, în scopul ascunderii originii evazioniste a fondurilor și pentru inducerea în eroare a organelor de urmărire penală și fiscale", se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 6 milioane de euro.

Vor fi puse în aplicare 66 de ordonanțe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională.

Acțiunile de astăzi sunt desfășurate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, fiind puse în aplicare 60 de mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane bănuite de spălare a banilor, în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și uz de fals în formă continuată.

Activitățile se desfășoară în municipiul București și în județele Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Ialomița, Olt, Vâlcea și Vrancea.

Camelia Vlad