ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Licitație fără prea mare succes pe locurile din piețe pentru vânzarea brazilor de Crăciun

Publicat: marți, 14 Decembrie 2021 , ora 17.51

De astăzi ar fi trebuit să putem cumpăra brazi din patru piețe ale Brașovului. Municipalitatea a scos la licitație locurile pentru comercianți în piețele Dacia, Astra, Star, Tractorul și Bartolomeu.

De dimineață, însă, un singur comerciant vindea pomi de Crăciun, în Piața Dacia: "Avem brazi mai mici, mai mari… cu prețuri de la 50 de lei la 200 de lei. Sunt frumoși, cu coroană bogată. Sunt aduși din Germania. Astăzi este prima zi de vânzare pentru mine, dar lumea maim ult întreabă des preț, dar încă nu cumpără".

După prânz și-au mai făcut apariția și alți comercianți, însă puține din locurile scoase la licitație au fost adjudecate.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat: "În acest moment, avem contractate toate cele cinci locuri pentru vânzarea brazilor în piața Dacia. În piața Astra doar pentru două locuri au fost încheiate contracte pentru ocupare. În piețele, Star, Tractorul și Bartolomeu nu a fost niciun doritor. Serviciul de piețe va scoate în continuare la licitație aceste locuri. Să sperăm că vor fi doritori astfel încât brașovenii să poată găsi brazi și în piețele agroalimentare"

Brașovenii pot cumpăra brazi și direct de la Regia Pădurilor Kronstadt. Pentru aceasta ei trebuie să ajungă la pepiniera din Brădet, de unde își pot alege pomul preferat. O altă posibilitate este achiziționarea bradului din hipermaket-uri, unde prețurile încep de la 29 de lei, pentru un brad mai mic de 50 de centimetri și pot depăși 700 de lei, în cazul celor care au aproape 2 metri.

Sorin Țârcă