ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Modificări în regulamentul de taximetrie din Brașov

Publicat: joi, 16 Decembrie 2021 , ora 19.04
Taxiuri verzi sau Euro 6, plata cu cardul și sistem GPS sunt cele trei noi condiții impuse celor care vor să desfășoare activitatea de taximetrie la Brașov. Nici mașinile vechi nu vor mai putea fi folosite ca taxiuri, dacă proiectul va fi aprobat așa cum este acum.  

Municipalitatea a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre care modifică regulile pentru această activitate. Nu numai taximetriștii vor trebui să cheltuiască în perioada următoare. Clienții vor scoate și ei mai mulți bani din buzunare pentru orice călătorie, deoarece prețul pe kilometru, pe timp de zi, crește de la 2,2 lei la 2,9 lei. Conform propunerii din proiectul de regulament, toate mașinile care vor circula în regim de taxi, începând cu 1 ianuarie 2024, trebuie să fie electrice, hibrid sau cu motorizare Euro 6. În cazul firmelor există și termene pentru pașii intermediari. Astfel, 30% din mașinile Euro 4 vor trebui înlocuite până la 31 decembrie 2022. În acest moment, doar o treime dintre autovehiculele folosite pentru taximetrie la Brașov îndeplinesc condițiile cerute din 2024. O altă prevedere este ca mașinile mai vechi de 10 ani să nu mai poată fi folosite pentru această activitate.
Sorin Țârcă