ACUM:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Rata șomajul, la Brașov, cea mai mică din ultimele 12 luni.

Publicat: miercuri, 22 Decembrie 2021 , ora 10.22

Numărul șomerilor a atins un minim la Brașov, în luna octombrie a acestui an. Astfel, rata șomajului în județ a ajuns la 2,2%, cea mai mică din ultimele 12 luni, cu aproape 300 de șomeri mai puțini față de luna precedentă și cu peste 1.000 față de aceeași lună a anului trecut.

Numărul șomerilor din județ a fost la finalul lunii octombrie de peste 5.600. În rândul bărbaților, această rată a scăzut la 2%, în timp ce în cazul femeilor cifra este de 2,3%. În totalul populației apte de muncă, ponderea șomerilor din județ este de 1,4%.

Cea mai mare rată a șomajului este la Ormeniș, unde aproape un sfert din cei apți de muncă sunt șomeri. Cifre mari se înregistrează și la Ticușu, Lisa, Șoarș, Racoș, Comăna și Cincu. În cifre absolute, municipiul Brașov are cele mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă - 827. Făgăraș, Ormeniș, Hoghiz, Tărlungeni și Racoș sunt alte localități cu un număr mare de șomeri. Patru din cinci persoane care nu au un loc de muncă nu primesc nici indemnizație. Toate datele sunt oferite de Direcția Județeană de Statistică Brașov.

Sorin Țîrcă