ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 40.000 de treceri prin turnichete în primele trei zile de schi în Poiana Brașov. Care este starea pârtiilor

Publicat: luni, 27 Decembrie 2021 , ora 12.04
Aproape 40.000 de treceri au fost înregistrate prin turnichete în primele trei zile de schi în Poiana Brașov, au anunțat autoritățile. Cu peste 3.000 în plus față de primele trei zile din sezonul trecut, care a început abia în preajma Revelionului.


Ziua cu cele mai multe treceri prin turnichete a fost 25 decembrie, când s-au înregistrat peste 16.000 de treceri și un număr de peste 4400 de utilizatori. În Ajun de Crăciun, au fost peste 11.000 de treceri și 2.000 de utilizatori, iar în 26 decembrie s-au înregistrat peste 12.600 de treceri și 5.000 de schiori.


În această dimineață, starea zăpezii pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvaru (până la telescaunul Ruia), era foarte bună, la fel și pe pârtiile Drumul Roșu, Bradul și Stadion, în partea inferioară a masivului, acestea fiind și pârtiile pe care se poate schia în acest moment.


Zona inferioară a pârtiilor Lupului, Subteleferic și Sulinar este închisă pentru amenajare. Stratul de zăpadă bătătorită de pe zona superioară a masivului este de aproximativ 70 cm, iar în partea inferioară, de 50 cm.


Instalațiile de transport pe cablu care funcționează astăzi sunt telecabinele Kanzel și Capra Neagră, telegondola, telescaunele Ruia și Bradul și teleschiul Stadion.


Adina Chirvasă