ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Evenimentele din oraș, aprobate de viitoarea Comisie de evenimente a Primăriei. Pe baza unui nou regulament, acum în dezbatere publică

Publicat: miercuri, 29 Decembrie 2021 , ora 19.50

Târgurile, concertele sau spectacolele de pe domeniul public, din oraș, dar și zonele în care acestea vor avea loc vor fi stabilite și aprobate de o Comisie de Evenimente, pe care Primăria municipiului Brașov vrea să o înființeze.

Este una dintre noutățile aduse prin proiectul de regulament privind utilizarea temporară a locurilor publice neamenajate aparținând domeniului public sau privat al municipiului.

Proiectul a fost pus, astăzi, în dezbatere publică, pe portalul instituției (vezi aici).

Obiectul noului act normativ este de a reglementa în mod unitar modul în care se desfășoară activitatea comercială pe domeniul public și privat al municipiului. Pe lângă faptul că acest proiect de act normativ comasează 3 regulamente aprobate deja de Consiliul Local, rezolvă și o parte dintre situațiile cu care municipalitatea și Poliția Locală s-au confruntat de-a lungul timpului în ceea ce privește sancționarea agenților economici care nu respectau prevederile acestor regulamente”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Între altele, târgurile cu produse handmade și artizanale vor fi avizate pe Aleea Tiberiu Brediceanu sau pe Aleea Parcul Titulescu, obligatoriu pe tonete furnizate de Regia Locală a Pădurilor Kronstadt.

Evenimentele ce includ prepararea și comercializarea de produse alimentare de orice tip se vor aviza doar în 3 zone: lacul Noua, Pietrele lui Solomon și fostul stadion Municipal – Bartolomeu. La propunerile agenților economici, Comisia de Evenimente poate aviza și alte amplasamente. În cadrul acestora, vesela folosită va fi doar din materiale biodegradabile. În caz contrar, organizatorul evenimentului nu va mai avea posibilitatea de a mai organiza sau participa la alte evenimente în oraș.

Propunerile, sugestiile sau recomandările pentru proiectul de regulament pot fi trimise până în 17 ianuarie, către Primăria Brașov, Biroul Informații Publice și Mass-Media, sau prin intermediul Centrului de Informații pentru Cetățeni.


Adina Chirvasă