ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul, singurul județ din țară care a rămas cu aceeași populație de la recensământul din urmă cu 10 ani

Publicat: luni, 9 Ianuarie 2023 , ora 16.12

Brașovul este singurul județ din țară care a rămas cu aceeași populație de la recensământul din urmă cu 10 ani.

Ilfov, Suceava și Bistrița-Năsăud au populații mai mari, iar restul județelor au o populație mai mică.

“Populația a îmbătrânit. Ponderea populației în vârstă - respectiv peste 65 de ani - a crescut cu trei puncte procentuale, comparativ cu acum 10 ani, de la 16% la 19%. Ponderea populației tinere până în 15 ani a scăzut, nu foarte mult, dar a scăzut. Cea mai mare pondere, de fapt, o reprezintă populația adultă”, a precizat directorul adjunct al Direcției Județene de Statistică Brașov, Mihaela Pâtea.

Specialiștii spun că îngrijorătoare este, însă, structura populației din punct de vedere al instruirii.

Populație cu studii superioare, respectiv cu diplomă de studii superioare, avem la nivel național 16%. La recensământul anterior au fost 13%. Doar trei puncte procentuale în total populație avem creștere în privința populației cu studii superioare.A crescut și ponderea populației cu studii medii, de la 40 la 43%, deci tot cu trei puncte procentuale, dar în continuare avem 40% populație care se oprește la nivel gimnazial din punct de vedere al educației”, a adăugat Mihaela Pâtea.
Sorin Țîrcă