ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea va cumpăra 275 de ecoinsule digitalizate pentru colectare selectivă, cu bani din PNRR

Publicat: marți, 7 Februarie 2023 , ora 10.25

Municipalitatea vrea să cumpere, cu fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență - PNRR, 275 de ecoinsule pentru deșeuri, cu containere pentru fiecare tip: biodegradabil, rezidual, sticlă, hârtie și carton, plastic și metal.

Ministerul Mediului a comunicat Primăriei, în cursul zilei de ieri, că a fost acceptată solicitarea pentru această achiziție, finanțarea fiind de peste 30 de milioane lei.

În oraș sunt amplasate, încă de anul trecut, câteva zeci de astfel de ecoinsule digitalizate.

Împreună cu cele 74 pe care municipalitatea le-a montat anul trecut, acoperim aproape 90% din numărul total de platforme de depozitare a deșeurilor din municipiul Brașov. Astfel, ultimele 50 de astfel de echipamente vor fi achiziționate fie printr-o nouă finanțare, fie din bugetul local. Este deja al doilea proiect pentru care municipalitatea obține finanțare prin PNRR și vizează colectarea selectivă a deșeurilor. Primul proiect pentru care deja am semnat contractul este centru de aport voluntar, care va fi amenajat în cartierul Stupini”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Vor fi cumpărate 3 tipuri de ecoinsule: două supraterane și un sistem subteran, cu containere de mari dimensiuni.

Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Adina Chirvasă