ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile începe joi, la Râșnov

Publicat: marți, 14 Februarie 2023 , ora 13.53

În perioada 16 - 19 februarie, la Râșnov se desfășoară Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile.

Pentru prima, competiția va avea loc la lumina instalației de nocturnă.

Echipamentele împrumutate din Austria au ajuns deja la Complexul Olimpic pentru Sporturi de Iarnă din Râșnov, fiind transportate cu elicopterele, în zece grupuri separate de câte 10 - 12 reflectoare fiecare.

Consiliul Județean Brașov a alocat suma de 565.000 de lei, care se vor regăsi strict în tot ceea ce înseamnă echipamentele de nocturnă. De asemenea, Primăria Râșnov s-a implicat pe partea de premii și de celelalte obiective care trebuie realizate. Este un eveniment care, după părerea mea, este că este cel mai mare din România. Nu cred că România desfășoară vreun eveniment sportiv de o asemenea anvergură”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea.

Conform noului regulament, etapele de Cupă Mondială se desfășoară pe nocturnă, pentru că astfel există o mai bună vizibilitate a competiției, ceea ce atrage un număr mai mare de spectatori care urmăresc evenimentul.

Este una dintre cele mai tehnice trambuline de sărituri cu schiurile din lume, la Râșnov. Peste două săptămâni sunt Campionatele Mondiale. Se pregătesc pentru că și la Campionatele Mondiale se va sări pe trambulină de 100, iar ei au venit aici, bineînțeles, să facă puncte cât mai multe și să stabilească noi recorduri”, a precizat Puiu Gașpar secretar general al Federației Române de Schi Biatlon.

Anul acesta, sunt programate patru etape din calendarul FIS SKI JUMPING WORLD CUP, două etape în competiția feminină, întreceri individuale, și două etape din competiția masculină, una la individual și cea de-a doua la Super Team.

La feminin, etapele sunt programate vineri după-amiază, începând cu ora 16.00, când se va da startul primei runde și sâmbătă dimineață, începând cu ora 10.00.

Băieții vor avea un antrenament oficial vineri dimineață, de la ora 10.00, urmând ca întrecerile individuale să se desfășoare sâmbătă după-amiază, de la ora 16:15, calificări și de la ora 17:00 prima rundă din concurs.

Competiția de Super Team va ave loc duminică, de la ora 16.00, calificări, urmând ca la ora 17.00 să fie dat startul în prima rundă.

Lista de start cuprinde la feminin cele mai bune sportive la nivel mondial, în timp ce la băieți, din primii 10 sportivi în clasamentul la zi, doar germanul Andreas Wellinger este prezent.

Adrian Susanu