ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A început campania “Dar din suflet pentru seniori”. Ce modificări sunt în program

Publicat: marți, 14 Martie 2023 , ora 12.35

Seniorii brașoveni cu domiciliul în municipiu și cu pensii de până în 1700 de lei pe lună pot depune, la Direcția de Asistență Socială Brașov, cerere pentru campania „Dar din suflet pentru seniori” cu ocazia sărbătorilor pascale.

Reprezentanții instituției precizează că acestea pot fi depuse până în 13 aprilie.

Începând cu această campanie, seniorii beneficiari vor primi tichete de 200 de lei, însă mai sunt câteva modificări, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției, Monica Chelban:

“Tichetele se vor acorda pe suport electronic, sub formă de carduri, iar aceste carduri se vor alimenta de două ori pe an cu sumele cuvenite, cu condiția menținerii criteriilor de eligibilitate. Referitor la criteriile de eligibilitate, se mențin condițiile de vârstă, respectiv 63 de ani, în cazul femeilor și 65 de ani, în cazul bărbaților. Condițiile de venituri – acestea trebuie să se situeze sub 1.700 lei pe lună. În continuare, tichetele pot fi ridicate fie personal, fie prin reprezentant”.

De asemenea, începând cu această campanie, metodologia de acordare s-a modificat și presupune două etape.

Mai întâi trebuie depusă cererea însoțită de documentele justificative, fie online, pe adresa dasbv@dasbv.ro, fie la sediul instituției. Totuși, reprezentanții insituției recomandă depunerea online. Apoi pot fi ridicate tichetele sociale pe suport electronic.

Tichetele vor fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare.

Adina Chirvasă