ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Toate cinematografele trec în proprietatea autorităților locale

Publicat: vineri, 24 Martie 2023 , ora 13.52

Deputatul brașovean Gabriel Andronache a inițiat un proiect de lege, care a fost adoptat de Parlmentul României, prin care toate cinematografele trec din proprietatea statului în cea a autorităților locale.

Legea era necesară pentru ca aceste clădiri să poată fi beneficia mai ușor de reabilitare.

În județul Brașov, acest pas s-a făcut în anii anteriori, dar legea actuală oferă garanții suplimentare pentru viitor.

"La nivelul județului Brașov, au fost deja transferate, prin efectul unei legi anterioare, toate cinematografele care erau în patrimoniul statului. Vorbim de patru cinematografe în municipiul Brașov, Patria, Astra, fostul Popular și, de asemenea, Modernul. De asemenea, și Cinematograful Transilvania din Făgăraș, dar și Cinematograful Popular din Rupea. Legea aceasta este importantă pentru că, efectiv, consacră la nivel primar de lege acest transfer astfel încât actele anterioare administrative nu vor mai putea fi atacate în contencios și pentru a se solicita revenirea în patrimoniul statului a acestor clădiri", a declarat deputatul Gabriel Andronache.

Legea stabilește cu exactitate care sunt pașii de urmat pentru predarea cinematografelor netransferate până în prezent către primării.

Cele mai multe clădiri de cinema rămase de predat sunt foste cinematografe din Oltenia și Moldova. În schimb, sediile Regiei de Film din țară și din București rămân în patrimoniul statului.

Sorin Țîrcă