ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fântânile arteziene și cișmelele din oraș vor fi puse în funcțiune aproape de vară

Publicat: duminică, 26 Martie 2023 , ora 12.04

Fântânile arteziene și cișmelele din oraș vor fi puse în funcțiune aproape de vară, și nu înainte de Paște, așa cum se întâmpla în alți ani.

Asta pentru că municipalitatea este încă în etapa procedurală a licitației pentru acordul cadru pentru asigurarea mentenanței acestora.

"Suntem în etapa de evaluare a propunerilor primite pentru încheierea acordului cadru în vederea mentenanței fântânilor arteziene și a cișmelelor din municipiul Brașov, vorbim de un acordcadru pe 4 ani de zile. După ce vom finaliza această etapă și în cazul în care nu vor exista contestații, vom putea face executarea lucrările de reparații și punerea în funcțiune a fântânilor ateziene din municipiul Brașov și a cișmelelor de apă", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Sunt 4 propuneri înscrise în această licitație, iar în medie, pe an, municipalitatea cheltuiește aproximativ 500.000 de lei pentru lucrările de reparații și întreținerere.

În municipiul Brașov sunt sunt 23 de cișmele și 11 fântâni arteziene. În calcul nu este luată fântâna arteziană din zona Gării, aceasta fiind desființată, după mai multe reclamații ale locuitorilor că ea devenise locul în care se adunau oamenii străzii.

Adina Chirvasă