ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 6 Brașov, la acțiunea de plantare „Natura, dragostea mea!”

Publicat: luni, 27 Martie 2023 , ora 14.31

Peste 80 de copii din clasele primare ale Școlii Gimnaziale Nr. 6 „Iacob Mureșianu” Brașov au marcat prima zi din Săptămâna Verde printr-o acțiune de plantare în Parcul Schaeffler din Livada Poștei, în cadrul proiectului regional „Natura, dragostea mea!”.

Pregătiți cu pancarte și mesaje demne unor adervărați prieteni ai naturii, micii ecologiști și-au propus să atragă atenția asupra importanței unui astfel de proiect:

Copiii vor reveni periodic în zona copacilor plantați de ei, pentru ecologizare, dar și ca să le urmărească dezvoltarea.

“Dorim să arătăm în cadrul proiectului nostru că faptele contează, nu vorbele. Am hotărât să efectuăm aceste acțiuni de plantare în această lună și ecologizare, în același loc, peste o lună, în săptămâna «Școala Altfel»”, a precizat profesorul coordonator Mariana Lazăr.

Aceste activități în natură sunt desfășurate în parteneriat cu Direcția Silvică și Agenția Metropolitană Brașov.

“Astăzi am plantat puieți de paltin de munte și gorun, pentru că este important copiii să înțeleagă cum se plantează, să iubească natura, să învețe să respecte natura. Am considerat că e important să fim și aproape de școală, ca ei să poată veni să observe cum se vor dezvolta acești puieți plantați de ei, pentru că nu numai la școală se face educație, ci și în afara școlii este important să-i învățăm ce înseamnă natura, în special”, a spus inginerul silvic Alina Curtu.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Camelia Vlad