ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Astăzi este ultima zi a târgului de vinuri "Vin la Munte"

Publicat: duminică, 2 Aprilie 2023 , ora 13.48

Astăzi este ultima zi a târgului de vinuri "Vin la Munte". 90 de crame și peste 700 de etichete de vinuri, din mai multe țări, sunt expuse la ediția cu numărul șase din acest an.

Standurile cu licorile bahice au fost luate cu asalt de degustătorii pasionați sau, pur și simplu, de cei care au vrut să afle mai multe despre secretele băuturilor.

La standurile de prezentare, cele mai multe crame sunt de tip boutique, acolo unde hectarele de struguri sunt mai mici, iar vinul îmbuteliat este de o calitate superioară. 

”O cramă mică, Boutique, 25 de hectare. Vinificăm din pasiune, avem trei game: virtuoz, gramofon și sonoro, toate vin din muzică. Facem niște vinuri gastronomice prin faptul vinificăm la maturitate deplină a strugurelui și cu niște volume de alcool mai ridicat”, ne-a explicat reprezentantul unei crame din Urlați, Alin Crăciun.

La târg am găsit și crame din Republica Moldova. Reprezentantul uneia dintre acestea, Cătălina Iana:

”Vorbim despre 120 de hectare de vie, nou intrată în România, la începutul anului 2020. Suntem primii care aducem în Republica Moldova stilul de vinificare în sec și introducem pentru prima dată bariculă în Republica Moldova”. 

Târgul de vinuri rămâne deschis până în această seară la ora 18.

Ruxandra Stoica