ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Allen Coliban a anunțat de ce l-a demis pe șeful DAIS, Emilian Cernica

Publicat: marți, 11 Aprilie 2023 , ora 13.36

Direcția de Administrare și Infrastructură Sportivă din cadrul Primăriei Brașov va rămâne fără director.

Printr-o dispoziție de primar, contractul de muncă al directorului Emilian Cernica a fost desfăcut unilateral.

Acesta va rămâne șef la DAIS până pe 19 aprilie, dată la care se va pune în aplicare decizia de încetare disciplinară a contractului de muncă.

Primarul Allen Coliban a explicat de ce a luat această decizie:

“Omiterea asigurării respectării legii și exercitării controlului cu privire la îndeplinirea sarcinilor de serviciu de către subordonați. Lipsă de profesionalism și etică cu ocazia organizării și desfășurării celei de-a doua licitații pentru achiziția unui chiller (n.r. – aparat de răcit apa pentru Patinoarul Olimpic). Urmărirea dezavantajării unei oferte prin modificarea documentației de atribuire. După cunoașterea ofertelor din prima procedură. Deficiență managerială și încălcarea obligațiilor față de angajator. Încălcarea asigurării bunei gestiuni, a secretului profesional. Încălcarea obligației de coordonare și control a îndeplinirii sarcinilor în instituției în vederea atingerii scopului organizațional”.

Emilian Cernica este în concediu medical, astfel că, potrivit legii, nicio dispoziție de primar nu poate fi pusă în aplicare acum.

După revenirea acestuia la muncă, până la numirea prin concurs a unui nou director, interimatul va fi asigurat de o persoană aprobată de Consiliul Local.

Emilian Cernica a declarat pentru Radio România Brașov FM că este nevinovat și că își pregătește apărarea în instanță. Nu a dorit să facă, însă, niciun alt comentariu pe marginea acestui subiect.

Sursa foto: Radio România Brașov FM 

Radio România Brașov FM