ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Grădinile urbane dintre blocuri: le mai facem sau nu?

Publicat: marți, 11 Aprilie 2023 , ora 15.29

Proiectul Grădinilor urbane dintre blocuri, propus și votat de brașoveni în cadrul proiectului de bugetare participativă în 2022, va fi pus în aplicare, dă asigurări primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Deocamdată, însă, așteaptă modificarea proiectului de regulament, pentru a se stabili procedura prin care se va pune la dispoziția beneficiarilor materialul săditor și uneltele necesare.

În paralel, împreună cu Fundația Pro Park, vor fi implementate, cu cetățenii de la două asociații de proprietari, două grădini urbane, dar fără componenta de cultivare legume.

“Vom avea grădini pe care le dezvoltăm împreună cu cetățenii. Avem în acest proiect implicată și Asociația ProPark, o asociație care ne ajută pe tot ceea ce ține de peisaj urban și creșterea calității ecologice a peisajului urban. Am avut anul trecut întâlniri cu asociațiile de proprietari tocmai pentru a porni un pilot cu două astfel de grădini, dezvoltate împreună cu cetățenii. Strict din punct de vedere al implementării, dacă vrem să cultivăm zarzavaturi va trebui să modificăm regulamentul Consiliului Local. Este un detaliu în acest demers în care cetățenii decid forma în care va arăta spațiul din jurul blocurilor lor și se implică activ”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Din programul de bugetare participativă din anul 2022, doar un singur proiect a fost finalizat - Amenajare de grădini muzicale în spații comune, mai exact parcuri.

Proiectele pentru pistă pentru alergat în parcul Tractorul, parcări sigure pentru biciclete și toaletă publică în parcul Tractorul urmează a fi finalizate în luna mai a acestui an.

Adina Chirvasă