ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Modificări la două piste de biciclete care încă nu s-au construit

Publicat: miercuri, 26 Aprilie 2023 , ora 15.49
Două piste de biciclete care se vor amenaja în Brașov nu respectau - potrivit studiului de fezabilitate - standardele actuale din domeniu.

Nerespectarea acestora ar fi pus în pericol integritatea fizică a bicicliștilor, potrivit primarului Allen Coliban:

"Felul în care fuseseră proiectate nu respectau nici standarde, nici măsuri de siguranță. Ele ar fi trebuit treacă prin spatele mașinilor parcate. În momentul în care un șofer ar fi ieșit din parcare, ar fi intrat cu spatele în pista de biciclete, fără poată se asigure. Acest lucru știm din tot ceea ce există cazuistică și norme europene este inacceptabil și este un pericol major pentru bicicliști, pentru participanții la trafic".

Standardele din România au fost actualizate ultima dată în 1991, astfel că sunt depășite. Din acest motiv, Primăria a ales să respecte în această situație standardele europene, care cer o lățime de 1,5 metri pe sens.

În această situație, pistele vor avea, pe întreaga lor lungime, o lățime totală de 3 metri. Cele două piste fac legătura, una, între zona La Iepure și Centrul Civic, iar cealaltă între Astra și Centrul Civic.

Sorin Țîrcă