ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Mondială a Libertății Presei

Publicat: miercuri, 3 Mai 2023 , ora 14.23

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Libertății Presei.

În timp ce membrii europeni susțin planuri de urgență pentru protejarea jurnaliștilor care se confruntă, din ce în ce mai des, în activitatea lor, cu presiuni nejustificate, intimidări și chiar violențe, radioascultătorii sau telespectatorii privesc tot mai reticent lipsa de obiectivitate a trusturilor de presă.

Dacă tinerii, nici nu mai deschid televizorul, iar radioul îl ascultă ocazional, doar în mașină, cei mai în vârstă sunt mai rezervați în comentarii atunci când vine vorba despre veridicitatea informațiilor pe care le primesc sau despre manipularea presei:

Ziua Mondială a Libertății Presei este un prilej de a informa cetățenii asupra cazurilor de încălcare a libertății presei și de a atrage atenția asupra faptului că în zeci de țări ale lumii publicațiile sunt cenzurate, persecutate, suspendate sau chiar închise.

Ruxandra Stoica