ACUM:
8.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Este oficial! Din 15 iunie, Aeroportul din Brașov va fi deschis zilnic între orele 7.00 și 19.00

Publicat: duminică, 7 Mai 2023 , ora 16.48
Aeroportul din Brașov va fi oficial operațional de la jumătatea lunii iunie 2023, documentația acestuia fiind publicată de ROMATSA, iar aceasta intră oficial în vigoare în data de 15 iunie 2023, a anunțat azi, Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, pe Facebook.

Documentul publicat de ROMATSA, vizualizat de Boarding Pass, conține 39 de pagini cu detalii, proceduri și hărți ale aeroportului din Brașov, informații necesare companiilor aeriene și nu numai.

De asemenea, în acest document mai sunt precizate și orele operaționale ale aeroportului brașovean, acesta fiind deschis zilnic de la ora 07.00 până la ora 19.00.

Sunt precizate și procedurile de zbor pentru aterizarea și decolarea de pe aeroport, dar și configurația spațiului aerian din zona acestuia

Primele zboruri spre și dinspre aeroportul din Brașov sunt programate chiar pentru ziua de 15 iunie 2023. Dan Air va zbura în această dată spre și dinspre aeroportul din Nuremberg (Germania).

În aceeași săptămână, compania aeriană românească va inaugura alte șapte rute spre și dinspre Brașov.

Din 16 iunie 2023 vor fi operate și primele zboruri charter spre și dinspre aeroportul din Brașov, către destinații din Turcia și Grecia.

Ulterior, în lunile august și septembrie 2023, compania low-cost Wizz Air va inaugura rutele Brașov - Londra LTN și Brașov - Dortmund.

Mihai Cojocaru