ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

“Liderii de mâine în Țara Făgărașului”, la Universitatea Transilvania

Publicat: miercuri, 10 Mai 2023 , ora 15.33

Zeci de liceeni din Făgăraș și Victoria, participanți la proiectul „Liderii de Mâine în Țara Făgărașului”, au făcut astăzi un tur al Universității Transilvania, unde au stat de vorbă cu liderii locali ai momentului în domeniul educației.

Astfel, elevii au descoperit oportunități în alegerea carierelor la facultăți precum cea de Design de produs și mediu, de Design de mobilier și inginerie a lemnului sau Științe economice.

„Întâlnirea a fost, ca și în alți ani, interesantă. Le-am prezentat universitatea, le-am spus câte ceva din experiența mea, am răspuns și unor întrebări din partea lor. Cred că asemenea proiecte sunt utile, în primul și în primul rând pentru a-i convinge că și acasă, în zona lor, și în România se poate face performanță, și reprezintă o opțiune interesantă, atât în ceea ce privește educația, cât și cariera și profesia”, a spus rectorul Universității Transilvania, prof. ing. dr. Ioan Vasile Abrudan.

Tinerii au fost încântați de această experiență, pentru cei mai mulți prima într-o instituție de învățământ superior:Activitatea de astăzi din cadrul programului „Liderii de Mâine în Țara Făgărașului”, organizat de Asociația femeilor de afaceri AFAFCI Brașov, s-a încheiat la Institutul de Cercetare și Dezvoltare al Universității Transilvania.

“Încercăm să le facilităm tinerilor dialogul cu lideri în domeniu. Astăzi, la universitate au avut parte de astfel de întâlniri și discuții cu lideri din diverse domenii, inclusiv cu domnul rector, dar și de la celelalte facultăți, care le-au arătat diverse perspective din diverse domenii, scopul fiind acela de a le oferi elevilor tinerilor o imagine cât mai clară asupra facilităților și oportunităților de dezvoltare educațională și profesională”, a precizat Gina Similie, președinta AFAFCI Brașov.


Camelia Vlad