ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste jumătate dintre copiii români își doresc să plece din țară

Publicat: vineri, 2 Iunie 2023 , ora 9.39

Peste jumătate dintre copiii români își doresc să plece din țară și să se stabilească peste granițe, arată un raport privind starea copiilor din România, publicat de organizația "Salvați Copiii".

Datele atrag atenția asupra fenomenului abandonului școlar, asupra numărului mare de copii români care nu se află în îngrijirea directă a părinților și amintesc faptul că România conduce la nivel european în clasamentul privind mamele minore.

Sărăcia este fenomenul care îi afectează pe mulți dintre copii, iar privind ceea ce specialiștii numesc bunăstarea emoțională, statisticile arată că minorii nu sunt feriți de anxietate și depresie.

Studiul Salvați Copiii mai arată că aproape un sfert dintre copiii români care au acum vârste de până la 17 ani au avut sau au un părinte plecat la muncă în străinătate, iar o treime dintre ei declară că nu au fost de acord cu plecarea celor dragi la muncă peste granițe.

Radio România Actualități