ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Astăzi, inima României prinde aripi!

Publicat: joi, 15 Iunie 2023 , ora 6.28

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, le-a mulțumit, astăzi, tuturor celor care au contribuit la finalizarea proiectului aeroportuar:

“Vreau să vă asigur pe toți cei care ați trudit la acest aeroport că vă sunt recunoscător. Vreau să mulțumesc brașovenilor, care mi-au dat încredere și m-au adus în această situație. Să-l stăpânim sănătoși și să avem cât mai multe îmbarcări de pe aeroportul nostru”.

..........

Și primarul Brașovului, Allen Coliban, a fost printre pasagerii care au aterizat la Brașov cu primul zbor comercial de la Stuttgart.

Acesta s-a întors dintr-o delegație oficială, care a avut drept scop susținerea candidaturii Brașovului la titlul de Capitală Verde Europeană 2025.

Edilul a participat la două evenimente: Smart City Expo&Conference – Tampere și Bienala Orașelor în Tranziție – Grenoble.

..........

Primul zbor Dan Air de pe Aeroportul de la Brașov a fost marcat cum se cuvine de pasageri.

Aceștia au servit șampanie la bordul aeronavei care i-a dus la Stuttgart, a precizat pe pagina de Facebook personală unul dintre pasageri, Horia Zarnovean:

...........

Prima decolare pe Aeroportul de la Brașov:

...........

Pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav a aterizat și aeronava Dan Air care va efectua astăzi prima cursă spre Stuttgart.

................

Dezvelirea plăcii inaugurale a Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav:

..............

Cosmonautului brașovean Dumitru Prunariu i-a fost decernat titlul de Cetățean de onoare al Județului Brașov.

.............

Conferință de presă pe Aeroport.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a vorbit despre relevanța Aeroportului pentru zona Brașovului.

.........

Printre invitații de la București, președintele Senatului Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care, alături de președintele Consiliului Județean Brașov și ministru desemnat al Dezvoltării, Adrian Veștea, au tăiat panglica inaugurală.


Pe pista Aeroportului, fanfara Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă din Brașov a intonat Imnul Național al României, iar la acest moment a început serviciul religios, oficiat de Înaltpreasfinția Sa, Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.


.................

Aeronava Tarom de la București a aterizat pe Aeroportul Brașov – Ghimbav!

............

Astăzi, Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav devine operațional.

Una dintre dorințele arzătoare ale brașovenilor devine realitate, iar inaugurarea va fi una pe măsură.

Primul zbor este programat să aterizeze la ora 8.10 minute.

O aeronavă Tarom va aduce de la București oficialitățile care vor participa la inaugurarea aeroportului, printre care primul ministru și ministrul transporturilor.

Aeronava este pilotată de fiul cosmonautului brașovean Dumitru Prunariu.

De altfel, primului român care a ajuns în spațiu îi va fi decernat, tot astăzi, titlul de Cetățean de onoare al Județului Brașov.

După intonarea Imnului Național al României de către Fanfara Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” și tăierea panglicii inaugurale, va avea loc un serviciu religios oficiat de Înaltpreasfinția Sa, Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

La ora 10.30, aeronava Tarom va decola spre București.

Pe de altă parte, echipa Radio România Brașov FM va fi în această dimineață acolo pentru tine, iar Matinalul îl vom face pe...terminal.

SINTEZA ZILEI ÎN IMAGINI:

Sursa foto: Radio România Brașov FM
Radio România Brașov FM