ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul are aeroport, dar are nevoie de mai mulți controlori de trafic aerian

Publicat: vineri, 16 Iunie 2023 , ora 9.40

Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, inaugurat ieri, are program de funcționare de la 07.00 până la 19.00, așa că zborurile programate în afara acestui interval sunt deviate spre alte aeroporturi.

Pentru o funcționare non-stop a aeroportului ar fi trebuit să mai așteptăm un an și jumătate până la inaugurare, ne-a spus directorul regional al ROMATSA, Florin Manta.

Tot el ne-a explicat ce a însemnat pregătirea controlorilor responsabili să vegheze traficul aerian:

"Încercați să vă imaginați că aici nu este doar un aeroport nou. Este și un spațiu aerian nou. În sistemul de pregătire al controlorilor de trafic, exact ca și în sistemul de pregătire al piloților, pregătirea se face «on job training». Adică trebuie să fie unul cu experiență care predă unuia nou. Aici nu există niciun controlor cu experiență în lumea asta care a mai dirijat pe Brașov. Deci numărul meu de controlori de trafic este limitat din punctul ăsta de vedere, la acest moment. Acum avem 5. ROMATSA a încheiat acum un an și jumătate un acord cu Aeroportul Brașov în care s-a stabilit că programul va fi de 12 ore”.

Mihaela Chirac