ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proiectul de drum alternativ "Cărămidăriei - Poiana Brașov" va fi oprit

Publicat: vineri, 16 Iunie 2023 , ora 13.09

Proiectul de drum alternativ "Cărămidăriei - Poiana Brașov" va fi oprit.

Asta a fost concluzia dezbaterii publice, organizată de Agenția pentru Protecția Mediului, asupra raportului de impact asupra mediului al acestui proiect, care a fost propus de fosta administrație locală.

Proiectantul a susținut că un astfel de drum era util.

Șef proiect, Avram Conțiu:La dezbatererea publică au participat aproximativ 30 de persoane, la CATTIA și aproape toate părerile au fost exprimate împotriva realizării acestui drum, un singur brașovean având însă o poziție neutră.

Drumul ar fi urmat să afecteze 4,6 hectare de pădure, iar impactul ar fi fost unul puternic asupra mediului, au susținut și specialiștii, și brașovenii:Proiectul se va opri, a anunțat primarul municipiului Brașov, Allen Coliban:Intenția fostei administrații era ca această viitoare arteră să preia traficul de pe viitoarele autostrăzi Comarnic-Brașov, Sibiu-Brașov, dar și turiștii care vin cu avionul și vor să meargă în Poiană.

Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Adina Chirvasă