ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noaptea Muzeelor la Sate, o premieră europeană și națională

Publicat: joi, 22 Iunie 2023 , ora 19.18

După Noaptea Muzeelor, din mai, în 2 septembrie vom avea și o Noapte a Muzeelor la Sate, o premieră europeană și națională anunțată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Ea va propune publicului activări culturale și programe educative în diverse spații cu valoare istorică și de patrimoniu, din satele și comunele României.

Pentru asta, însă, este necesar ca instituțiile să fie înscrise în propgram. Înscrieri se fac până în data de 25 iulie printr-o fișă, pe care cei interesați o pot solicita la adresa de email noaptea_muzeelor@yahoo.com.

Cu ocazia acestui eveniment, va fi lansat și un kit pedagogic, ce va fi pus gratuit la dispoziția participanților interesați în organizarea de programe educative pentru copiii și tinerii din satele și comunele țării. Kit-ul include asistență din partea specialiștilor și un pachet complet, cu fișe de programe educative, instrumente și resurse pentru implementarea lor.

În cadrul primei ediții a Nopții Muzeelor la Sate, organizațiile înscrise în program vor beneficia de promovare și de reprezentare în cadrul platformei noapteamuzeelor.org (în curs de actualizare), care va oferi publicului informații despre evenimentele, activitățile și proiectele găzduite pe 2 septembrie în toată țara.
Adina Chirvasă