ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dan Air va zbura în continuare de pe Aeroportul Brașov

Publicat: marți, 27 Iunie 2023 , ora 16.24

UPATE: Dan Air nu-și va suspenda activitatea pe Aeroportul Internațional Brașov.

În conferința de presă de astăzi, managerul companiei, Matt Ian David, a declarat că, în urma solicitărilor, problema logisticii pentru îndepărtarea păsărilor din zona aeroportului a fost rezolvată, aceasta fiind una dintre cerințele operatorului.

O altă nemulțumire a operatorului de zbor este programul Aeroportului Brașov, de doar 12 ore, în intervalul 07.00 – 19.00.

Despre acest lucru a vorbit, astăzi, într-o conferință de presă, directorul aeroportului, Alexandru Anghel:

„Singura companie de linie care operează pe Aeroportul Brașov nu își va suspenda activitatea, în urma discuțiilor cu dânșii. Programul aeroportului rămâne în continuare de 12 ore, așa cum a fost publicat. Căutăm soluții și pe termen scurt și pe termen lung. Una din măsuri a fost că am consultat companiile să ne spună care ar fi intervalul orar optim în care să-și acomodeze programul de zbor pe care-l au în vedere - și prezent și viitor - și să ne spună, dacă ar fi să extindem programul, care ar fi un număr minim de ore pe care să îl luăm în calcul și noi, și ROMATSA, să vedem. Ar fi un punct de plecare de extindere a programului existent. Și, pe termen lung, care este programul pe care ni-l recomandă în cazul în care vor să facă bază pe Aeroportul Brașov”.

Alexandru Anghel a precizat că, de la 1 iulie, va exista la Ghimbav și un serviciu de mentenanță în caz de incidente.

Pe de altă parte, președintele CJ Brașov, Șerban Todorică, face apel la înțelegere cu privire la unele sincope apărute pe acest nou aeroport care funcționează de doar două săptămâni, și la o mai bună comunicare între părțile interesate:

Cert este că noi dorim ca acest aeroport să funcționeze la parametri cât mai ridicați; să răspundem la pretențiile cetățenilor care vor să călătorească de pe acest aeroport. Și suntem aproape de regie. Regia își face treaba. Prinși la mijloc în acest conflict, după cum bine s-a sesizat, am vrut să gestionăm situația de așa manieră încât să nu fim parte în acest conflict. Vom demonstra în continuare că susținem acest aeroport”.

Pasagerii și oamenii care își așteaptă rudele în terminalul de la Ghimbav au de asemenea speranța că problemele se vor rezolva:

Între timp, Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile a demarat o investigație, în urma informațiilor apărute în spațiul public în 24 iunie, potrivit cărora siguranța pasagerilor zborului DN 288 Madrid-Brașov-București ar fi fost pusă în pericol, deoarece o aeronavă Dan Air a aterizat cu întârziere pentru că ROMATSA a dat prioritate unui avion care decola.

Investigația are rolul de a stabili modul în care a fost gestionată situația de către părțile implicate.

Detalii aici:

Continuă problemele pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

ROMATSA reacționează la acuzațiile aduse de DAN Air

....................

Dan Air anunță că va opera în continuare zboruri de pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav.

„Vom continua programul de zbor adaptat condițiilor oferite în prezent de către Aeroportul din Brașov. Menționăm că în urma solicitărilor noastre, Aeroportul Brașov ne-a transmis în cursul acestei zile o comunicare potrivit căreia problema logisticii pentru îndepărtarea păsărilor din zona aeroportului din Ghimbav a fost rezolvată. Cu privire la lipsa organizațiilor de întreținere arătam ca suntem încă în așteptarea unui răspuns”.

Extinderea programului Aeroportului rămâne, de asemenea, o problemă, mai spun reprezentanții Dan Air, care ar fi depus două adrese în acest sens, atât către Aeroportul Brașov, cât și către ROMATSA.

“Nu am primit încă un răspuns. De asemenea chiar și în cazul unui răspuns nefavorabil, dar justificat ne arătăm disponibilitatea în identificarea unor soluții menite a rezolva problemelor pasagerilor”.

Deocamdată, zborurile care vor se vor derula în intervalul 07.00 - 19.00 nu vor suferi modificări, se mai arată în comunicatul companiei.

„zborurile care se vor derula cu depășirea acestui program orar vor fi finalizate cu ajutorul transportului terestru pus la dispoziție de compania noastră în mod gratuit. (…) Facem precizarea că aceste măsuri sunt temporare, fiind încrezători că instituțiile implicate ne vor asigura sprijinul ca operațiunile DAN AIR sa fie realizate conform programului de zbor stabilit si acceptat inițial”.

Citește și: Dan Air ia în calcul suspendarea zborurilor de pe Aeroportul Brașov

Radio România Brașov FM