ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Concert extraordinar de pian, miercuri, la Muzeul Casa Mureșenilor

Publicat: sâmbătă, 1 Iulie 2023 , ora 21.52

Muzeul "Casa Mureșenilor" Brașov vă invită la un concert extraordinar, miercuri, 5 iulie 2023, de la ora 17.00.

Concertul extraordinar îl va avea la pian pe maestrul Ștefan Lovin. Tema prezentată publicului brașovean este "Johann Sebastian Bach - Clavecinul bine temperat".

Născut la 21 februarie 1980, Ștefan Lovin a absolvit Liceul de Artă "George Georgescu" din Tulcea și, în 2005, Secția Pedagogie Muzicală a UNMB, cu lucrarea Istoria coralisticii românești până la Paul Constantinescu.

Ștefan Lovin este un pianist remarcabil cu o pasiune profundă pentru muzică, fiind fascinat de muzică încă de la o vârstă fragedă. A început să studieze pianul în copilărie.

A urmat cursuri de master deschise pianiștilor de toate vârstele, conduse de maeștrii pianiști Andrei Gavrilov, Alfred Brendel (la Ateneul Român, în cadrul Festivalului George Enescu 2011) și Dan Grigore, precum și ateliere de jazz conduse de jazzmeni români distinși, precum Mircea Tiberian și Marius Popp.

De-a lungul timpului a susținut recitaluri de muzică de cameră, atât solo, cât și în duet cu diverși instrumentiști, cântând un repertoriu care cuprinde lucrări de Bach, Mozart, Beethoven, Skriabin, Debussy, Ravel, Șostakovici și mulți alții.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.


Bianca Bucă