ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Regulament concursul de creație literară "Ai carte, ai parte! Ai târg, poți scrie o carte!"

Publicat: miercuri, 5 Iulie 2023 , ora 10.21

Regulament concursul de creație literară "Ai carte, ai parte! Ai târg, poți scrie o carte!"
Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, ediția Brașov 2023

 


Regulament de desfășurare

 

1. Cadru general
1.1. Concursul "Ai carte, ai parte! Ai târg, poți scrie o carte!" este organizat de Radio România - Serviciul Gaudeamus și Radio România Brașov FM, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, ediția Brașov 2023, 5 - 9 iulie, Piața Sfatului, și se desfășoară în intervalul 5 - 9 iulie.
1.2. Tema concursului: opinia tinerilor despre importanța și impactul pe care evenimentele de acest tip îl au asupra comunității, prin prisma experienței personale la Târgul de Carte Gaudeamus din Brașov.

 

2. Premii
2.1. Vor fi acordate cinci premii în valoare de câte 250 lei, oferite de Radio România, pe baza votului unui juriu care va avea în componență cel puțin un specialist în domeniul limbii și literaturii române.
2.2. Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 9 iulie, în cadrul unui eveniment dedicat organizat în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, ediția Brașov 2023.
2.3. Contravaloarea premiilor va fi virată în conturile comunicate în scris de către câștigători sau susținătorii legali ai acestora, în cazul participanților cu vârste sub 18 ani.

3. Condiții de participare
3.1. Concursul este adresat elevilor din clasele V - VIII (având ca reper anul școlar 2022 - 2023).
3.2. Lucrările pot aparține oricărui gen literar (liric, epic sau dramatic), cu condiția să fie lucrări originale, realizate integral de către participanți și să aibă minimum 400 cuvinte.
3.3. Nu vor fi luate în considerare reproduceri ale unor opere deja publicate.
3.4. Un participant poate înscrie în concurs maximum două lucrări.
3.5. Pentru participanții cu vârste mai mici de 18 ani împliniți, este obligatoriu acordul exprimat în scris, prin e-mail, al unui părinte/susținător legal, pentru publicarea lucrării pe website-urile www.gaudeamus.ro și radiobrasovfm.rodar, dar și pe paginile de Facebook Radio România Gaudeamus și Radio România Brașov - vezi modelul de acord
3.6. Este interzisă participarea rudelor/afinilor angajaților organizatorului și ai tuturor organizațiilor implicate în derularea concursului.

4. Modalitatea de derulare și termene
4.1. Elemente necesare pentru înscrierea la concurs, care se expediază exclusiv prin e-mail de către concurenți/susținători legali ai concurenților, către secretariatul târgului, la adresa concurs@radiobrasovfm.ro: lucrarea (.doc/.docx/.pdf/.jpg), denumirea lucrării, numele/pseudonimul concurentului, clasa absolvită de concurent, acordul pentru publicarea lucrării pe website-ul www.gaudeamus.ro și pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus (care poate fi exprimat în mesaj sub forma prezentată în modelul de acord).
4.2. Termenul limită pentru primirea lucrărilor este 8 iulie 2023, ora 23.59.
4.3. Lucrările vor fi numerotate, în ordinea primirii; numele/pseudonimul și vârsta concurenților nu vor fi publicate decât după încheierea votului juriului.
4.4. Membrii juriului vor primi lucrările însoțite doar de numărul de concurs al acestora.
4.5. Premiile nu vor putea fi cumulate; în situația în care, din vot reiese același câștigător pentru două premii, concurentul va primi premiul cu valoarea mai mare; pentru acordarea celui de al doilea premiu va fi luat în calcul participantul situat pe locul imediat următor.
4.6. Câștigătorii vor fi invitați să participe la evenimentul organizat pe data de 9 iulie, dar acordarea premiului nu este condiționată de acest aspect; participarea la ceremonia de premiere va fi posibilă doar cu acordul exprimat prin e-mail al părinților/susținătorilor legali.
4.7. Sumele aferente premiilor vor fi virate de către organizator în conturile comunicate de către persoanele care au înscris concurenții, până cel mai târziu la data de 12 iulie 2023.

 

5. Prelucrarea datelor cu caracter personal
5.1. Toate datele cu caracter personal colectate de către organizator sunt prelucrate în conformitate cu dispozițiile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (Regulamentul general privind protecția datelor);
5.2. Prelucrarea efectuată de către organizator presupune următoarele operațiuni: colectarea, utilizarea, înregistrarea, stocarea, arhivarea, divulgarea - exclusiv cu acordul susinătorilor legali ai concurenților - și ștergerea datelor cu caracter personal în conformitate cu prevederile legale.
5.3. Datele cu caracter personal vor fi utilizate de către organizator cu bună-credință și exclusiv pentru derularea acestui concurs, pentru identificarea corectă a câștigătorilor premiilor și pentru acordarea premiilor conform rezultatelor voturilor.

 

Model de acord, care poate fi trimis ca text în corpul de mail, odată cu lucrarea

Subsemnatul(a) ___________, în calitate de _________ al concurentului ________, sunt de acord cu publicarea lucrării __________ pe website-urile www.gaudeamus.ro și radiobrasovfm.rodar, dar și pe paginile de Facebook Radio România Gaudeamus și Radio România Brașov, și cu prelucarea datelor cu caracter personal comunicate organizatorului, conform prevederilor legale, exclusiv pentru derularea concursului "..............................".

 

Radio România Brașov FM