ACUM:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Moștenirea culturală brașoveană, pusă în valoare la Muzeul de Etnografie

Publicat: miercuri, 5 Iulie 2023 , ora 16.27

Moștenirea culturală a vechii comunități multiculturale a Brașovului este pusă în valoare la Muzeul de Etnografie.

Proiectul „Moștenirea culturală brașoveană”, cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, se desfășoară pe durata a șase luni, în perioada iunie - noiembrie 2023 și prezintă evenimente de tip spectacol, expoziții și ateliere interactive dedicate publicului tânăr și adult.

Proiectul nostru este un proiect dedicat patrimoniului brașovean intangibil, patrimoniu imaterial, care, bineînțeles, se adresează publicului brașovean și turiștilor care vin la Brașov, țării întregi, care dorește să știe foarte multe lucruri despre ce înseamnă simbolurile tradiționale, despre ce înseamnă semnele înscrise și cusute pe ii, despre ce înseamnă dansurile specifice acestui loc și, bineînțeles, multiculturalitatea brașoveană”, a precizat managerul de proiect, muzeograf Cristina Tănase.

Evenimentele proiectului au debutat cu momente dedicate iei românești.

Pe lângă expoziția de la Muzeul de Etnografie, de fiecare sărbătoare vor fi activități care prezintă tradițiile și personalitățile orașului.

În septembrie și octombrie va fi încă o expoziție, dedicată costumelor naționale și simbolurilor care se regăsesc pe acestea.

Sorin Țîrcă