ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 4400 de absolvenți de clasa a VIII-a, așteptați să se înscrie la liceu, de joi

Publicat: miercuri, 5 Iulie 2023 , ora 17.40

4.422 de absolvenți ai clasei a VIII-a pot participa la admiterea în clasa a IX-a de liceu.

Deja a fost afișată Ierarhia județeană a absolvenților, la nivelul județului Brașov. Cea corectă, pentru că marți, Ministerul Educației publicase o variantă greșită, pe admitere.edu.ro, pe care a retras-o și a anunțat că urmează să o republice după orele 18.00.

La Brașov, ierarhia poate fi accesată pe site-ul isjbrasov.ro.

În acest an, la liceu se va intra cu media de la Evaluarea Națională, iar dacă este cazul, departajările vor fi făcute cu notele de la disciplinele română sau matematică, de la Evaluare.

Cum mediile anilor de gimnaziu nu vor fi luate în considerare, decât ca ultim criteriu de departajare, ultimele medii de admitere la liceele bune și foarte bune vor fi ușor mai mici, anticipează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

"În urma statisticilor realizate la nivelul județului Brașov, constatăm că numărul mediilor de admitere cuprinse în intervalul 9 - 10 este mai mic anul acesta cu peste 15 procente, iar cel al celor cuprinse între 8 și 9 este mai mare cu aproape 15 procente față de cel din anul anterior. Pe cale de consecință, estimăm că ultimele medii de admitere la specializările la care se va intra cu medii mari vor scădea, iar la cealaltă categorie, a celor din eșalonul al 2-lea, vor crește”, a spus purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur.

Completarea fișelor pentru admiterea la liceu se face în perioadele 6-7, 10 - 17 iulie, la școala gimnazială la care a absolvit copilul.

Rezultatele repartizării vor fi publicate de Ministerul Educației în data de 19 iulie.

La nivelul județului Brașov, oferta educațională pentru anul următor, pentru clasa a IX-a, cuprinde 210 clase cu 5.328 de locuri, la toate cele trei niveluri de învățământ: liceal (zi, seral și frecvență redusă), profesional și dual.

Pentru învățământul liceal de zi, oferta educațională pentru județul Brașov cuprinde 128 de clase, cu 3.334 de locuri.

Adina Chirvasă